Rólam

Palmont Evelin vagyok.

Az első szárnypróbálgatásaim a kézimunkázás területén hét évesen kezdődtek el. Teltek az évek, miközben egy időre megfeledkeztem erről a tevékenységről egyéb elfoglaltságaim miatt. A színek iránti vonzalmam és azok egymással való kombinálása azonban megint magával ragadott. Elkészült az első gobelinem, majd a második, és azokat követte az összes többi. Volt néhány óra kitérőm a szalvétatechnikával készült dobozok terén, majd elkezdtem gyöngyből ékszereket alkotni. Az utóbbiak elkészítésének tudományát még csak tanulom, ám nem tudok betelni a gyöngyök varázsával.
Köszönettel adózom anyukámnak, aki elkészítette a kézimunkákat, és lehetővé tette, hogy horgolt és hímzett munkák ékesítsék otthonunkat és gazdagítsák e honlap tartalmát.

 

Gondolatok

A kézimunkázás már évszázadok óta benne él az emberiségben az önkifejezés és az alkotni vágyás formájában, s ezáltal létrehozni valami maradandót önmagunkból. Alkotóik akaratlanul is beledolgozták lelkük kicsiny darabját önmagukat adva, hogy hosszú évek elmúltával létük ne merüljön feledésbe. A népművészet gazdag forma és színvilág, kimeríthetetlen kincsestár, mely időről-időre fejlődött, változott. Könnyen felismerhetőek az egyes tájegységekre jellemző motívumok, hagyományaik tovább élnek napjainkban is, fortélyai anyáról leányra szállnak. Aki előtt már feltárult a kézimunkázás rejtelme, vagy legalább ízelítőt kapott belőle, az szerencsésnek érezheti magát, mert gazdagodott a tudással, amit aztán tovább adhat. S nemcsak hogy tovább adja, hanem késztetést érez arra, hogy önmagát fejlesztve ezáltal egyre több és több szemet gyönyörködtető alkotás kerüljön ki a keze alól.